Tradition ang efterrätt
Varje år har vi som tradition att vi bakar lussebullar, pepparkakor och gör fuskpepparkakshus som vi dekorerar och knäck, nougatpraliner samt marsipanfigurer..
Sen brukar vi rösta fram 2 efterrätter som vi gillat mest under åren och så lagar vi dom. Och så lagar vi en 3:e helt ny som vi aldrig provat.
Vi brukar ha minst 2 julbord med gäster hemma + att vi brukar ta med nån förrätt eller efterrätt när vi hälsar på t.ex. gammelföräldrarna.
I år blev det:
Ris á la Malta (klassisk)
Fryst amerikansk cheesecake (passar till allt)
Ny: Sötpotatischeesecake, blir absolut en favorit till nästa år =)
Nyårsafton:
DET GODASTE jag nånsin ätit; Toscapäron med vaniljvisp
Hemmagjord bananglass och saffransglass… Men glassen gjorde vi i början av dec, det blev bara mycket kvar =D
Men är det ingen som har svarat dig! Ojoj! Jo, amerikansk cheesecake är grymt god, jag gör ofta det, i regeln utan käxbotten då sedan jag lever low carb :D Men gör man det till julen, DÅ skal det va allt! :D
//Rita, sajtvärd på Husmorstips, fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg, bloggen och min hemsida.