Lussekatter
Hejsan! Nu bakas lussekatter här! Har ni redan bakat eller ska ni göra?
Åh vad mysigt! Vi bakar till första advent tror jag.
#1 jaa vi skulle egentligen göra det men vi orkar inte vänta
Men…. lussekatterna jäser inte! degen vart för tung :(
Gå då ner till butiken och fuska. Köp Kungsörnens färdiga sats till lussebullar och baka dem. Den fusksatsen är faktiskt mycket god. Jag hann inte göra egen deg förra året, hade lovat min son och hans kompis att vi skulle baka, så det fick bli den. Jättegod. Kanske inte samma sak, men…
Nåja, lycka till med nästa sats!
Saknaden av små kattassar är enorm... Att överleva det varje dag är en konst...
Sajtvärd på julen.ifokus.
#4 Aja.. nu står den brevid elementet där det är varmt. Men aja.. Jag får väl prova i morrn eller nått sånt…
Står den vid elementet? Har du glömt jästen?
Saknaden av små kattassar är enorm... Att överleva det varje dag är en konst...
Sajtvärd på julen.ifokus.
#6 nejdå… den har börjat jäsa och är dubbelt så stor
I år blir det inga lussekatter här eftersom vi går på diet!
Nu har jag bakat ut dom och om en halvtimme sak dom in i ugnen.
Åh, jag kan känna doften ända hit… *sniff* *sniff*
Saknaden av små kattassar är enorm... Att överleva det varje dag är en konst...
Sajtvärd på julen.ifokus.
#10 Aaa.. jag tror dig… :P
#10 Super näsa!
Mmmmm… Det julbaket skulle man varit på… Åh, jag saglar nästan… Varma lussebullar och kall mjölk… Nästan som… som… ja, jag vet inte vad, men dottidottdott är det…
Saknaden av små kattassar är enorm... Att överleva det varje dag är en konst...
Sajtvärd på julen.ifokus.
#13 Aaa.. det är superiduteitott!
Kanske ett recept värt att lägga ut här?
Saknaden av små kattassar är enorm... Att överleva det varje dag är en konst...
Sajtvärd på julen.ifokus.
#15 kanske det kanske….
Åh, så smarrigt gyllenbrun! Grattis! Du lyckades ju! Ja, jag får också baka lussebullar i år… Det bestämmer jag nu…
Saknaden av små kattassar är enorm... Att överleva det varje dag är en konst...
Sajtvärd på julen.ifokus.
#18 dom jäste som sjutton i ugnen!
Här bakas det till första advent men gaaah vad jag längtar! :D
Seeing isn't believing, believing is seeing.
/Mims Medarbetare på Julen.ifokus och Harry Potter.ifokus
Ska baka, för första gången i mitt liv! Saffranet ligger i min handväska och väntar
Åhh! Vad sugen ja blev på lussebullar nu^^ Har redan bestämt adventsfika med en vän då ska de ätas nybakade lussekatter^^
Jag har förövrigt alltid använd mig av receptet i boken "7sorters kakor" som är helt perfekt! Får varje år en massa uppmaningar om att ja borde baka fler av dom^^ Det är ett under om dom finns kvar för att hinna svalna^^
Åh vad sugen jag blir på att baka nu =) Kommer försöka hålla mig till 1:a advent.
#22 Jag har den boken, men de lussebullarna på det receptet blir alltid så torra, tycker jag…
Saknaden av små kattassar är enorm... Att överleva det varje dag är en konst...
Sajtvärd på julen.ifokus.
Jo de blev mina med flrst, men jag försöker hålla tillbaka så mycket jag kan på mjölet så blir dom faktiskt riktigt bra! Lite kletigt när man håller på men riktigt bra resultat, och så typ dubbelt så mycket saffran^^
Okej. Tack för tipset. Jag ska prova det i år!
Saknaden av små kattassar är enorm... Att överleva det varje dag är en konst...
Sajtvärd på julen.ifokus.
Dessa lussekatter bakade syster förra året till julskyltningen och Katthemmets bord där…en succé! OCH goda må jag skvallra så jag köpte! Allas vår mästerbloggare Wikki har lagt ut det receptet.
-> Kastrera och id-märk <- \>^..^< CatCrazyLady
Funderar på att göra en vanlig vetebullsdeg och ha saffran i den.
Sedan kavla degen och bre den med lite, lite smör och mjuk mandelmassa. Vika ihop degen och skära remsor som jag snurrar ihop. I mitten lägger jag en klick marsansås.
Har aldrig gjort detta förut men jag hoppas det blir saftigt och smaskigt
Är det någon som vet hur jag ska få mandelmassan mjuk?
Du kan pröva med att grovriva den på rivjärn och älta och bearbeta den när den är riven.
Precis som #29 skriver: riv den först, sedan ska du bearbeta den med händerna. Den blir mjuk av värmen från dina händer…
Saknaden av små kattassar är enorm... Att överleva det varje dag är en konst...
Sajtvärd på julen.ifokus.
För att få mandelmassan mjuk kan man också köra den i matberedare med några droppar vatten och sedan fortsätta för hand
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Jag har för avsikt att baka, men får se om jag orkar det.
Idag är vår son sjuk så vi passade på att baka Snoddas: Cholkadrutor med chokladglasyr och kokos på. Sonen tyckte inte om kokos så imorgon blir det en omgång till, men med kulörströssel på, sådant till glass. En bra idé från sonen…
Saknaden av små kattassar är enorm... Att överleva det varje dag är en konst...
Sajtvärd på julen.ifokus.