Semlor
Nu är det dags för semlor igen
Ska det vara vanliga traditionella, eller ska det vara semlor med italiensk känsla fyllda med choklad och mascarponecrème. En fyllning med Hallonmousse eller lemoncurd kanske också kittlar smaklökarna. Har även sett att det finns med saffransmak.
Vilka olika sorter har ni provat?
Vilka tycker ni är godast?
jag tycker den traditionella är rätt god, men jag tycker även att dom flesta är grymt torra!
har smakat en variant med vaniljkräm som även var med saffran, den var riktig god, men den var inte torr utan mjuk och perfekt!
//Rita, sajtvärd på Husmorstips, fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg, bloggen och min hemsida.
Jag tycker att semlor är urk
Jag har aldrig smakat någon annan än den "traditionella", men jag skulle nog aldrig vilja prova någon annan heller för jag är så traditionsenlig av mig. Allt ska vara tradition, Nåja, det som går att göra tradition av, vill säga.
Saknaden av små kattassar är enorm... Att överleva det varje dag är en konst...
Sajtvärd på julen.ifokus.
En fastlagsbulle ska vara traditionell.
Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland
Men själva bullen är fantastiskt god, det är fyllningen jag inte kan med…
Man kan göra egna och då slipper man ju fyllningen!
Saknaden av små kattassar är enorm... Att överleva det varje dag är en konst...
Sajtvärd på julen.ifokus.
Är det kardemumma som man ska krydda brödet med?
Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland
Jag kryddar med kardemumma och muskatnött :)
//Rita, sajtvärd på Husmorstips, fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg, bloggen och min hemsida.
Den traditionella är fortfarande bäst, men en riktigt god wienersemla med vaniljkräm är inte helt fel!
För julstämmning och många juleljus besök min hemsida!
Jag har bara smakat den vanliga…
Saknaden av små kattassar är enorm... Att överleva det varje dag är en konst...
Sajtvärd på julen.ifokus.
Snart dags för semlor igen 🙂
Eller fastlagsbullar som vi i djupa södern säger.
👍
Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland
Jag åt min första fastlagsbulle i fredags. Naturligtvis originalet med mandelmasse-klet och grädde i.
Kan avslöja att det var mums!
Saknaden av små kattassar är enorm... Att överleva det varje dag är en konst...
Sajtvärd på julen.ifokus.
Det är för tidigt för mig att äta semlor nu, jag vill gärna vänta till slutet av februari. Fast blir jag bjuden så slinker den mer än gärna ner!😉
Har ätit en annan sort förutom originalet en gång och jag tror att det var hallonsylt i den, kommer ärligt talat inte ihåg när eller vad det var för en sort.
Skulle kunna tänka mig att smaka på flera nya modeller men inte med saffran, eftersom jag inte tål det.
Det blir nog att jag köper originalet eftersom de är lättast att få tag i!
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Semlor är smaskens! Gillar dom traditionella men är även öppen för förslag = )
Nja, bakverk över huvud taget är inte min grej (för att vara ärlig gillar jag inte sötsaker alls och har aldrig gjort) men jag bakar mer än gärna, det tycker jag är kul. När jag bakar semlor blir det bara traditionella semlor men det är inte riktigt dags för det än. :)
Seeing isn't believing, believing is seeing.
/Mims Medarbetare på Julen.ifokus och Harry Potter.ifokus
På tisdag är det sista chansen för semla detta året. Jag föredrar saffranssemla eller pistage.
Det blev ingen fastlagsbulle för mig detta år.
😕
Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland