2 dl grädde
100 gram smör
3 SS Sukrin-florsocker eller sötningsmedel
1 ts vaniljsocker eller halv ts äkta vaniljpulver. Smak till så man tycker det smakar tillräckligt vanilj!
Värm upp detta i gryta med teflonbotten. Det skall hettas upp sakta på låg värme. Låt det småkoka i 45-60 minuter efter det har blivit varm, det skall inte röras i detta ofta! Kanske röra om 3 gånger sammanlagt. När du doppar en tesked i det och doppar i kallvatten så det klarar dropptesten på så vis är det klart.
Ha det på smord papper och låt det kylna litegrann, när det är lagom kylt delar du det i tärningar och förvarar det svalt till servering.
//Rita, sajtvärd på Husmorstips, fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg, bloggen och min hemsida.
SS = matsked på norska :)
//Rita, sajtvärd på Husmorstips, fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg, bloggen och min hemsida.