Etikettgodis
Läst 2619 ggr
AnnaMoonshadow
2013-11-19, 13:22

Snabba julgodis & baktips

Har man inte tid att baka och laga allt julgodis från grunden eller vill man ha något enkelt för barnen att göra under de där långa dagarna i december så kommer här några tips på onyttiga men ack så roliga saker man kan göra:

Kladdkakejulgranar

En rund eller fyrkantig kladdkaka eller brownie-botten kan skäras upp i tårtbitar och de tjocka änden sedan jämnas till så att det blir en triangel. Därefter kan man trä in en "stam" i den breda änden, exempelvis en rak polkagrisstång (går även med en grillspättspinne, en sugrörsbit eller annat oätligt). Därefter dekorerar man "granen" med exempelvis kristyr och små godisbitar och strössel så det efterliknar en utsmyckad julgran. Roligt för de små och trevligare att servera än en vanlig kaka.

Oreoklubbor

Oreokakor eller andra fyllda kex är gott som det är men även dessa går att med lätta medel pynta till inför jul. kör försiktigt in en halv grillpinne i den mjuka fyllningen av kakan så det blir som en klubba. Smält därefter vit choklad och doppa klubban. Dekorera chokladen med strössel (varför inte i form av en stjärna eller en snögubbe) innan den stelnat eller gå lös med färdigköpt kristyr på kakan när chokladen blivit hård. se till att ställa klubborna upp medan de stelnar för att chokladen ska bli jämn och fin, stående i ett vackert glas är det även en fin servering. 

Snöfrosting

ska man göra cupcakes och vill ha en vintrig känsla kan man efter att man brett på frostingen på muffinen, försiktigt doppa frostingen i strösocker. Detta ger frostingen den där vita glitrande känslan som nyfallen snö. Detta är också en perfekt grund för mer avancerad utsmyckning, endast fantasin sätter gränserna!

Har ni några andra enkla men söta tips på vad man kan göra för att sätta extra julprägel på allt det där goda?

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

[lillalollo]
2013-11-24, 12:45
#1

ohhh vad bra tips…

oh det där ska jag göra..

tackar

Upp till toppen