Övrigt

Saknar du en sajt?

2013-09-06 13:13 #0 av: Rita-S

Visst har vi väl alla upplevt det, att vi kommer i håg nån sajt vi var in på "nån gång för länge sen" men när vi letar i sajtlistan så ser vi ingenting, och vi funderar och klurar, kan vi minns fel namn eller drömde vi att den fanns? Total förvirring?

"Borta? Minns jag fel?"

Men du kanske minns rätt och du har inte drömt alls. Det är som så att sajter som blir inaktiva av olika anledningar finns kvar men ifokusgrabbarna lyfter de bort från listan på högersidan. 

Du kan då hitta tillbaka till de om du råkar ha dom i din favoritlista, eller du hittar dit vid att skriva den korrekta adressen i adressfältet. Men hur skall man hitta om man inte vet adressen eller har den som favorit?

Nu tänker Ifokus-grabbarna göra något med detta. Sajter som blivit inaktiva av olika anledningar är ju lanserade någon gång, och det kan finnas folk som vill besöka och läsa, eller även vara med och dra i gång aktivitet igen. 

Såhär såg det ut förut längst ned på alla ifokus-sajter!

Det som är förändrat är att de skall göra en ändring på hur sajterna presenteras längst ned på sidan. Där är det delat upp i två grupper. En grupp för de aktiva sajterna, och en grupp för sajter som varit lanserat men dött ut och blivit inaktiva. På så vis kan man fortfarande hitta dom och komma åt dom om man vill vara med och göra sajterna aktiva igen, eller om man även kunde tänka sig ta över och driva en sajt själv.

Såhär ser det ut i dag!

Detta kommer underlätta för oss alla att hitta de tidigare lanserade sajterna! 


Men vad nu då? Sajten du vet finns då du hittar den med att skriva adressen manuellt fanns inte i någon lista alls? Bugg? Inte säkert alls. Sajter som Ifokus-grabbarna har valt att lyfta ur nätvärket innan denna funktionen aktiverades, och efter med, är inte per defenition en "vilande sajt". Det är en sajt som är lyft ur nätvärket av någon anledning och vill även fortsättningsvis inte synas i någon lista tills de stoppas in i nätvärket igen. 

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Anmäl
2013-09-06 21:29 #1 av: Farwuq

Tummen upp

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland

Anmäl
2013-09-09 14:32 #2 av: TerriZue

Toppen! :)

Seeing isn't believing, believing is seeing.

 /Mims Medarbetare på Julen.ifokus och Harry Potter.ifokus

Anmäl
2013-09-23 11:49 #3 av: Rita-S

Uppdaterat! :D

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Anmäl
2013-09-23 20:04 #4 av: Gunlog


Och om en sajt är dold, finns den också med däri? Dvs om den har låg aktivitet?

Saknaden av små kattassar är enorm... Att överleva det varje dag är en konst...

Sajtvärd på julen.ifokus.

Sajtvärd på Hantverk & på Återbruk.

Anmäl
2013-09-23 20:13 #5 av: Rita-S

Om en sajt har för låg aktivitet så den lyfts ur nätvärket betyder det att den skall hamna under "vilande sajter" listan är förklaringen jag har fått från ifokusgrabbarna. Sajter som inte än är lanserat kommer inte finnas i några av dessa lister än, så sådana sajter som är under uppbyggnad eller stannat mitt i utan någon lansering lär fortfarande inte synast nånstans, men om en sajt en gång har lanserats och sen får för låg aktivitet hamnar där. Om sajtvärden slutar och ingen ny finns att ta över vet jag dock inte om de hamnar under vilande sajter, det måste jag faktisk fråga om. 

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Anmäl
2013-09-24 07:14 #6 av: Rita-S

Nu fick jag ett gäng svar. 

Sajter som redan var utlyfta ur nätvärket manuellt av grabbarna finns inte i interessesajter eller i vilande sajter då de per defenition inte är vilande. De är utlyftade sajter. De syns inte nånstans om man inte har adressen direkt. 

Sajter som i fortsättningen lyftes ur nätvärket av ymse anledningar kommer fortsätningsvis att inte synas i några lister då de fortfarande är utlyftade sajter. 

Sajter som råkar få ett aktivitetsindex under 100 kommer automatisk hamna i "vilande sajter". Sen kan ifokusgrabbarna lyfta ur dom ur nätvärket om det är som så att sajtvärden försvunnit eller slutat ändå, men det är ju en annan grej. 

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Anmäl