Lek och Pyssel

Glittriga kottar!

2013-08-10 14:58 #0 av: Gunlog

Ut i skog och mark och börja plocka kottar nu. Eller gå i ett villa område och se om där finns kottar i trädgårdarna. Ring på i så fall och fråga om ni får ta några kottar till juldekoration. Det är jätteenkelt! Köp lite glitterlim i olika färger. De kostar bara några tior. Ta pappas fiskelina eller en sytråd. En fin gren. Sen är det bara att låta fantasin flöda!

Jag och sonen målade några kottar och satte upp i en gren. Denna grenen är köpt i en blomsterbutik, kallas för trollhassel, men man kan hitta fina grenar ute också.

Vi började med att lägga alla kottarna i hett vatten en stund. Detta är för att alla småkryp ska försvinna därifrån. Sen började vi måla den övre delen på kottarna, och så satte vi dom på tidningspapper för att torka.Efter det så började vi måla underdelen på dom. För att torka dom så satte vi dom upp och ner i äggkoppar.


Därefter så knöt vi fast fiskelina i toppen och så knöt vi upp dom i grenen. Tänk på att när ni hänger upp dom så måste de hänga så att grenen hänger jämt, annars så snurrar grenen runt om det blir för tungt på ena sidan... Man får vara två när man ska hänga upp dom.
Detta är enkelt att göra, och billigt!

Eftersom vår blev så stor så hänger den i kökstaket året runt! Man kan byta ut kottarna och göra andra saker såsom påskkycklingar till påsken och hänga upp. Man kan göra fina blommor om man vill ha det på sommaren... Man kan plocka fina löv till hösten, presstorka dom i en bok som man inte är rädd om, sen när de har torkat så hänger man upp dom försiktigt. De fladdrar fint när man går förbi...

Man kan hitta på så mycket med detta!

Låt fantasin flöda!

Så här fin blev vår!

Lycka till!Saknaden av små kattassar är enorm... Att överleva det varje dag är en konst...

Sajtvärd på julen.ifokus.

Sajtvärd på Hantverk & på Återbruk.

Anmäl
2013-12-22 19:26 #1 av: [etsan]

Vad fint och vilken rolig idé! Glad

Anmäl
2013-12-23 03:16 #2 av: Gunlog

Ja, det ät jättekul att göra olika saker till hasseln. Jag har suttit och gjort små tomteluvor i år, så de ska upp. Har inte haft tiden att hänga upp dom än... =/ Sitter nu mitt i natten och slår in julklappar... *PUST!*

Saknaden av små kattassar är enorm... Att överleva det varje dag är en konst...

Sajtvärd på julen.ifokus.

Sajtvärd på Hantverk & på Återbruk.

Anmäl
2014-01-06 18:29 #3 av: Tarotstollan

Så jättefint, skall försöka att tänka på detta till nästa jul! Har man tid finns det ju jättemycket enkelt att pyssla med även för den som har tummen mitt i handen, ( som jag ibland )!Skämtar

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.