Lek och Pyssel

Paketinslagning - inspiration!

2012-11-12 13:23 #0 av: MissInAction

Söker du inspiration till paketinslagning? Möjligheterna är oändliga men här tänker jag visa några idéer på olika inslagningar, papper och paketdekorationer.

På löpsedelsbilden ser vi några olika papper, bland annat ett klassiskt guldfärgat, ett prickigt med små träd på samt ett med rutmönster.
Ta vilket papper som helst och sätt ett vackert band på och du får en vacker, klassisk inslagning.
På det rutiga paketet har man fäst en gunghäst i trä, den sitter i ett snöre som knutits in i rosetten. På det prickiga paketet sitter en liten fågel och en fjäder, fäst i rosetten. 
Annat som man kan använda och vira eller knyta in i bandet är kanelstänger, ljus, små träfigurer eller metallfigurer, blommor av olika slag, fjädrar, mossa, hjärtan, torkade apelsinbitar - det finns mycket som hör vintern och julen till, titta i pysselbutiker, hobbyaffärer och i pappersvaruhandel! Eller för all del, titta vad du har hemma i köket Glad

Om du vill ge bort hembakta kakor - varför inte använda dig av receptet som dekoration på paketet! Här är en låda med lock. Om du har en fin handstil kan du gärna skriva för hand, annars finns många fina papper som går att köra i skrivaren. Kombinera gärna med mönstrade papper ifall lådan är enfärgad, då får du en trevlig effekt bara där. Dessa papper kan fästas med papperslim eller med häftkuddar, som brukar gå att köpa i kontorsbutik. Om du har tillgång till värmepistol (ej hårtork för då bränner du pappret!) så kan du göra så att kanterna ser slitna och gammeldags ut. Stämplar samt färger och glitter finns att köpa i pappersvaruhandel och pysselbutiker.

Tvådelad kartong med dekorationerVill du ge bort något drickbart? En flaska kan man slå in i vackert cellofanpapper, så att man ser vad som finns inuti. Du kan fästa band kring toppen av flaskan eller vid flaskhalsen. Fäst en etikett antingen i bandet eller på cellofanplasten. 
Eller så använder du dig av klassiskt brunt inslagningspapper, eller varför inte vitt? Etikett i bandet eller på pappret är valfritt. Det finns färdiga etiketter eller sådana man kan pyssla med själv. 

Papperspåsar i olika storlek och färg finns det gott om i pappersvaruhandeln. Välj färger som går bra ihop eller som ger vacker kontrast, eller var lite crazy och matcha hur som helst! Du kan fästa etiketter som här, i ett band. Eller du kan köpa klistermärken och fästa på påsen. Just klistermärken gör sig extra fint på små påsar utan handtag, typ gammeldags godispåse, tycker jag - kanske att man fäster det över en bit band.
Med papperspåsar är det fint att lägga i lite silkepapper som får sticka upp över kanten.  

Flaska samt något hemligt i påsen!

 

Ett helt vanlig inslagning med vackert papper och klassiska rosetter är ju inte heller fel. Jag ber om ursäkt för att färgen ser orange ut, ni får föreställa er att det är rött! Flört Jag hade inte världens bästa ljus att jobba med och har inte riktigt lyckats bemästra vitbalansens konst, men jag har försökt förbättra färgerna i efterhand. 

Det finns mängder av vackra papper där ute, med eller utan jultexter på. Svart, rött, guld, vitt, grönt, prickigt, rutigt och med hjärtmönster. Likaså finns det band i alla möjliga kulörer och bredd och material. 

 


Bast är trevligt att dekorera paket med. Om man använder sig av exempelvis en tjockt naturfärgat snöre så kan man sticka in lite bast i rosetten. Det brukar finnas i butiker som har dekorationer till paket och kort och gissningsvis i trädgårdshandel också?

Skokartong är superbra att återanvända! Du kan klä kartongen i vackert tjockt papper, så att man inte ser eventuell logga på kartongen, insidan kan du klä om du vill, det behöver inte ens vara samma papper. 

Aluminiumfolie går faktiskt att använda sig av men är kanske mest praktiskt för små paket. Knyckla ihop det ordentligt och räta sedan ut det igen, så blir det fint och mer tåligt. Perfekt om du har akut behov av nslagningspapper hemma.

Silkepapper går att använda som inslagning också, tillsammans med något vackert band eller snöre, men kom ihåg att det är tunnt papper och hanteras varsamt om det är något kantigt som ska slås in. 

Ska du ge bort biljetter, presentkort eller lotter? Platta saker kan man exampelvis lägga i små papperspåsar och dekorera.
Du kan också ta ett ganska tjockt papper i någon vacker färg - tänk inbjudningskort och tack-kort - och vika det samt limma i kanterna så att det blir som ett kuvert där du lägger presenten. Detta kuvert kan du sedan dekorera med glitter, etikett, pärlor eller band, eller det som du tycker passar!


Önskar er en trevlig inslagningsstund! ♥ Glad


MissInAction

Bilder: är mina egna. 
Paketen är dock inte gjorda av mig - bara det helvita!


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Anmäl
2012-11-12 13:35 #1 av: [RMSLiners]

Jag är helt klart inspirerad speciellt efter den första bilden. Glad
Tack för tipsen!

Anmäl
2012-11-12 13:46 #2 av: MissInAction

#1
Vad kul! Det bästa som finns är ju när inspirationen är på topp och kreativiteten bubblar upp inom en - av någon anledning sker det ofta sent på kvällen för mig Tungan ute


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Anmäl
2012-11-12 16:35 #3 av: TerriZue

Tack för fina tips! Det kommer bli ännu roligare att slå in paketen i år! :D

Seeing isn't believing, believing is seeing.

 /Mims Medarbetare på Julen.ifokus och Harry Potter.ifokus

Anmäl
2012-11-12 17:01 #4 av: MissInAction

Åh, eller hur! Älskar att göra paket Skrattande


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Anmäl
2012-11-12 22:15 #5 av: Rita-S

vilken bra artikel, Tack så mycket :D Otroligt snygga inslagningar med!

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Anmäl
2012-11-12 22:49 #6 av: MissInAction

Kul att ni gillar det! Jag ska nog göra ett tillägg i artikeln förresten, för även om bilderna är mina så ska jag inte ta äran åt mig för inslagningarna - de är gjorda av en annan tjej - förutom det helvita som är mitt! Cool


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Anmäl
2012-11-12 22:53 #7 av: MissInAction

Titta i lokala butiker och tidningar - det kan finnas paketkurser och kortkurser som ni kan anmäla er till, och få fina tips och prova göra eget! Skrattande

Det var på en paketkurs som jag gjorde mitt vita paket, samt ett brunt kuvert som jag gav bort och därför inte kunde visa bild på.


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.