2010-12-31 12:20 #0 av: Rita-S

Julen har fått låna denna artikel som GittanL har skrivit till sajten Djurparkar! Tack så mycket för det! "Nu är den stressiga julen över. Nu är julhandlandet över, julmatlagningen likaså och inga fler julgäster. Nu kan man börja pusta ut."

jultomten4.jpg

Tröttheten kommer över en nu när det är över för denna gång. Ett år till nästa jul. Vad är det då man får för detta hetsande för en enda helg.

Jo man får se barnens förväntansfulla och tindrande ögon. Man får som bonus stå ut med deras tjat - kommer inte tomten snart, när ska vi öppna julklapparna?. Men som sagt det står man ut med då man ser på de små liven.

Det är en fantastiks glädje att få ge glädje. Barnen och julklapparna. Hästarna i stallet har fått en liten julafton också och festar. Djuren i naturen har fått sitt också. Det är underbart att genom fönstret se rådjuren stå och festa tillsammans med alla fåglarna.

Som sagt det är en glädje att se alla glada.

Jag sa till min sambo på annandagens kväll att nu återgår det till det vanliga och det ska bli skönt för jag är dödstrött nu. Det hörde min lilla dotter, som utbrast:

-Mamma, du trött. Vad tror du jultomtens hästar är då. De som fått springa så fort att de flyger fram med den tjocka tomten och alla julklappar hela julaftonen. De borde vara trötta och inte du som bara lagat maten

Så tänker alltså ett litet barn med all sin logik och naturlighet. Det är bra att veta att man bara lagat maten. Sedan har man fått lära sig något nytt - tomtens hästar är ett annat namn för renar.

Men man står ut med det bästa när man ser barnen leka för fullt med sina klappar.