Sillinläggningar
Ska ni lägga in sill i år? Vilken sort blir det?
Jag tänkte testa den här :)
http://www.ica.se/recept/appelsill-med-fankal-och-ingefara-720943/
Jag lägger aldrig in sill till jul. Bara vid midsommar då jag har en supergod currysill jag brukar göra.
Vi har bantat bort sillen från vårt julbord. 😐
Tål inte sill, så jag överlåter till andra att både lägga in och äta den.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Jag brukar göra aubergine"sill" (vegetarisk sill) och om jag gör det i år med blir det nog en "inlagd", en chili och en senapvariant
l'm back
Min mamma brukar alltid göra sill i creme fraiche, mycket gott och mysigt :)
#3 Recept? :)
#4 Okey. Inte testat vegetarisk "sill"?
#5 Det hade varit kul att testa!
#6 Ja det går ju att variera mycket.
#7 Nej, har aldrig känt att jag behöver något alternativ till sillen. Orkar ändå inte äta så mycket på julbordet, så det är rätt skönt att kunna hoppa över den delen.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Currysill à la Ulla Winbladh
½gul lök
½ tärnat äppl, Granny Smith
10 syltlökar, finhackade
1 msk curry
1 msk vit sirap eller flytande honung
1½ dl majonnäs
1½ dl creme fraiche
6 inlagda sillfileer i bitar
Blanda lök, äpple, syltlök, curry och sirap eller honung. Låt stå i 20 minuter så att currysmaken dras ur ordentligt. Blanda alltsammans med majonnäs och creme fraicke. Vänd ner sillbitarna, smaka av såsen med salt och peppar. Låt stå kallt minst ett dygn före servering.
#9 Tack :)
#10 Kan verkligen rekommendera denna sill. Otroligt gott. Detta recept har jag i min lilla svarta bok i form av ett urklipp. Tror det kommer från Allt om Mat och är från 80/90-talet någon gång.
Branteviksill är ett måste här på julbordet och glasmästarsill 🙂
mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar