Recept – Godis

Hur blir eran knäck?

2014-11-12 16:23 #0 av: hanniees

Hej! Jag undrar hur eran knäck brukar bli i konsistensen? Brukar eran bli helt stenhård eller lite seg? Våran knäck blir alltid hård som sten, och om man skulle tugga på den så skulle typ "tänderna" gå av. Så hur blir eran knäck? Har ni några tips för att få den lite mjukare? Jag vet ju att knäck ska ha lite tuggmotstånd och vara hårdare en kola, men inte så hård som våran blir:)

Anmäl
2014-11-12 16:28 #1 av: JonnaCecilia

Koka den lite kortare tid! Använder du termometer så lägre temperatur än vanligt.

Anmäl
2014-11-12 16:39 #2 av: fruktgumman

Min blir också hård som sten och jag har tuggat sönder flera tänder av knäcken. Nu har jag slutat koka knäck.

Anmäl
2014-11-12 16:43 #3 av: JonnaCecilia

Så lustigt, jag vill få min hård, ska ju knäcka tänderna lite ;) skämt åsido, koka kortare tid så den inte blir så varm så blir den mjukare. Lovar!

Anmäl
2014-11-12 16:53 #4 av: hanniees

#2 eller hur! Jag tänkte också på att jag snart skulle sluta koka knäck, men jag vill ge det en chans till, det är ju ett sånt där typiskt julgodis:)

#3 tack för svaren! Då vet jag att jag ska koka knäcken lite kortare tid:) Om du vill ha hårdare knäck så kan jag gärna bjuda dig på lite av mina;);)

Anmäl
2014-11-12 21:55 #5 av: Gladasvampen

Min är lite hård i kanten men seg och god i mitten! Jag kokar den bara till 125 grader :)

Anmäl
2014-11-12 22:07 #6 av: JonnaCecilia

Gud vad jag blev sugen på att koka knäck nu då... ;) Lite sent på kvällen och tidigt på året, så det får vänta! 

Anmäl
2014-11-13 08:00 #7 av: Cordata

Jag ska nog göra blåbärsknäck i år, det var galet gott förra året :D. 

Glöm inte att du är älskad och helt underbar!
Anmäl
2014-11-13 09:23 #8 av: Snovit79

Min blir alltid perfekt, hård i handen - smälter i munnen. :)

Som sagt innan, Du kokar för länge. Kan räcka med de minuterna extra då Du portionerar upp för att de ska bli överkokta.

Hjärta Jasmine, min älskade efterlängtade dotter - den vackraste ängel i himlen. Hjärta

 Sajtvärd på Matbröd 

Anmäl
2014-11-13 09:35 #9 av: TerriZue

Mina brukar bli precis som #8 beskriver. :) Blir väl lite tjatigt nu men tidigare skribenter har helt rätt, lite kortare koktid, så blir knäcken mjukare. :) 

Seeing isn't believing, believing is seeing.

 /Mims Medarbetare på Julen.ifokus och Harry Potter.ifokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.