Recept – Godis

Mozartkulor

2011-12-09 18:51 #0 av: WinterPrince

Jag ska göra Mozartkulor och dom ska det ju vara cognac i. Men blev lite osäker, de flesta av mina gäster ska köra bil hem.

Cognacen kokas ju inte, så kommer alkoholen vara kvar?

Ska jag skippa Cognacen? Vill ju inte att dom kör hem alkoholpåverkade...

Mvh Emelie & Jack
Exa Equestrian, Ingen död fisk, 141km

Anmäl
2011-12-09 18:53 #1 av: haschy

Du kan ju göra både alkoholfria och med alkohol^^

Mvh Amanda

Är även medarbetare på Dokumentärer :)

Anmäl
2011-12-09 19:50 #2 av: Rita-S

jag har gjort mozartkulor utan cognac :)

 

nougatkärna, mandelmassa runt och doppa i chocklad det är den varianten jag har gjort själv!

 

Vad jag har sett (minns inte vart) finns där mandelmassa med fake cognac-smak? sen finns det ju cognac-essens till bak har jag sett. Har för mig jag hade en sån flaska förut

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Anmäl
2011-12-11 08:41 #3 av: JMW

Hur mycket konjak har du i? Hur många kulor blir det? Tveksamt om man skulle bli alkoholpåverkad om man äter någon eller några kulor.

Kollade ett recept (av många) och då snittar mängden konjak 1,2 ml/kula.

Anmäl
2011-12-11 11:39 #4 av: WinterPrince

Kulorna är nu gjorda, och det blev 25st utan cognac.

Mvh Emelie & Jack
Exa Equestrian, Ingen död fisk, 141km

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.