Kan man börja redan nu?
Kan man börja göra kola/knäck redan nu? och hur ska man förvara dom då? Kan man förvara i rumstemperatur?
Skulle vara tacksam för svar!
det borde nog förvaras i kylskåpet om du gör det nu skulle jag väl tycka!
//Rita, sajtvärd på Husmorstips, fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg, bloggen och min hemsida.
Men om jag gör det typ 20 december, kan det då vara i rumstemperatur?
Det beror på hur bra/dåligt du lyckas med knäcken. Blir den för mjuk så behöver den bo i kylskåp för att inte rinna bort, blir den för hård så behövs det inte. Lagom hård knäck tror jag vi brukar förvara i svaldelen av kylskåpet. Det är inte så ofta vi lyckas få den lagom…
Ett år ställde vi ut den i uterummet, det var inte bra. Det var så fuktigt att det löste upp översta "lagret" på knäcken och blev alldeles slajmigt.
Mvh Emelie & Jack
Exa Equestrian, Ingen död fisk, 141km
Fick väldigt bra knäck, men inte nog hård att förvara i rumstemperatur. Har satt in den i kylskåpet, då blir den godast!
Hur blir det med kola?
Samma sak med kola skulle jag säga! Beroende på hur hård den blir får man ha olika temperatur.
/Karin
Medarbetare på rexkanin.ifokus
Skulle jag göra knäck nu, skulle det inte finnas nåt kvar till julafton. Brukar göra några veckor innan jul och förvara i kyl. Hellre lite för hårda, än för mjuka- de blir så svåra att få ur formarna om de är mjuka.