Julförberedelser för hem, folk och djur!

Kan man börja redan nu?

2011-11-14 17:16 #0 av: [littlecat]1

Kan man börja göra kola/knäck redan nu? och hur ska man förvara dom då? Kan man förvara i rumstemperatur?

Anmäl
2011-11-14 17:55 #1 av: [littlecat]1

Skulle vara tacksam för svar! Glad

Anmäl
2011-11-14 17:58 #2 av: Rita-S

det borde nog förvaras i kylskåpet om du gör det nu skulle jag väl tycka!

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Anmäl
2011-11-14 18:27 #3 av: [littlecat]1

Men om jag gör det typ 20 december, kan det då vara i rumstemperatur?

Anmäl
2011-11-14 18:44 #4 av: WinterPrince

Det beror på hur bra/dåligt du lyckas med knäcken. Blir den för mjuk så behöver den bo i kylskåp för att inte rinna bort, blir den för hård så behövs det inte. Lagom hård knäck tror jag vi brukar förvara i svaldelen av kylskåpet. Det är inte så ofta vi lyckas få den lagom...

Ett år ställde vi ut den i uterummet, det var inte bra. Det var så fuktigt att det löste upp översta "lagret" på knäcken och blev alldeles slajmigt.

Mvh Emelie & Jack
Exa Equestrian, Ingen död fisk, 141km

Anmäl
2011-11-14 18:52 #5 av: [littlecat]1

Fick väldigt bra knäck, men inte nog hård att förvara i rumstemperatur. Har satt in den i kylskåpet, då blir den godast!


Hur blir det med kola?

Anmäl
2011-11-14 19:14 #6 av: Chieko

Samma sak med kola skulle jag säga! Beroende på hur hård den blir får man ha olika temperatur.

/Karin
Medarbetare på rexkanin.ifokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.