Lätt och snabb ischocklad
Du behöver:
125 gram kokosfett
150 gram chocklad
Riv chockladen, eller hakka den med foodprosessor, och smält den på låg värme tilsammans med kokosfettet. OBS: Inte för stärk värme, då blir chockladen kornig och grynig!
Fördela aluminiumsformar för ischocklad, inhandlas på vanlig mataffär, på bakplåt, och fördela chockladmassan i dom så det är 1 mm kvar till toppen av formen.
Om man vill kan man blanda i hakkade nötter eller stoppa russin i, man kan använda nugat-chocklad, vit chocklad, olika typer mörk och ljus chocklad, ha riven appelsinskal i, dajmkulor eller kandiserat socker.
:)
//Rita, sajtvärd på Husmorstips, fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg, bloggen och min hemsida.
Det ska jag nog göra till jul, lät tillräckligt enkelt för att jag ska klara det :P
japp :D dom flesta klarar nog av det :D
//Rita, sajtvärd på Husmorstips, fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg, bloggen och min hemsida.
Jag vågar knappt tänka på is-choklad…så gott är det! Får väldigt lätt i mig allt själv…
-> Kastrera och id-märk <- \>^..^< CatCrazyLady
;) Gjör små portioner då ;D Eller skaffa vakt som ser till att du inte ater alt :D
//Rita, sajtvärd på Husmorstips, fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg, bloggen och min hemsida.
Atos kan jag inte fråga som vakt för han äter också…
-> Kastrera och id-märk <- \>^..^< CatCrazyLady
Indy då? :)
//Rita, sajtvärd på Husmorstips, fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg, bloggen och min hemsida.
Jag gjorde lite ischoklad igår!
F.v; Vit choklad med russin. Mörk choklad med rivet apelsinskal & en klick vit choklad som topping. Och sist samma som förra men utan vit choklad
// Emma, aka Althea
Rockerland - En blogg för oss tjejer som är rock/metalheads
Altheatrollets blogg - En blogg för geeken
Själv gillar jag inte ischoklad så mkt. Men får väl kolla om jag gillar det iår ;P
Tycker inte heller om ischoklad. Det är kokosfettet. Den smaken slår igenom för mycket. Sambon däremot älskar det.
Asta: Borde ju fungera även med annan typ hårt fett?
//Rita, sajtvärd på Husmorstips, fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg, bloggen och min hemsida.
Rita.S det kan ju vara så, men det finns så mycket annat gott godis som jag gillar så det är inte farligt att det är någon sort man inte gillar. :)
DET har du iaf rätt i, människan har nästan obegränsat fantasi när det kommer till godis för särskilda anledningar ;)
//Rita, sajtvärd på Husmorstips, fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg, bloggen och min hemsida.
FINNS det godis man inte kan gilla? *ironi* Här går allt ner…tyvärr…godismonster!!
-> Kastrera och id-märk <- \>^..^< CatCrazyLady
joo det finns det av grapefruit tex.. avskyr det….
//Rita, sajtvärd på Husmorstips, fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg, bloggen och min hemsida.
Jag gillar typ allt godis. Men inte ischoklad.
Något som många glömmer är att ha i ett par droppar mint. Då får man bort smaken av kokosfettet. Den som gör en smått illamående. ;-)
Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars
Jaha, det kanske man ska prova…
Eller så står jag över, är ju redan gottegris i allt annat
Åh, med daimkulor lät ju super gott! jag som älskar de:P
Liss - Moderator @ Bodyart.iFokus ☆
Vad använder ni för choklad?:)
Liss - Moderator @ Bodyart.iFokus ☆
#20 Jag använde 70% mörk choklad.
jag bruka använda allt från mjölkchocklad (mer chocklad, mindre kokosfett) till ljus block, mörk block, 60, 70 och 85% kakao, nougat (måste ha lite hård block med annars blir det för mjukt) och vit chocklad :)
//Rita, sajtvärd på Husmorstips, fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg, bloggen och min hemsida.
Rita .S.: recepten på marmeladen,eller gelegodiset var kan man hitta det?
Jag köper geleet klart i norge faktisk, men skal skriva snabbt upp nåt jag tror stämmer ungefär med receptet från Norge :)
//Rita, sajtvärd på Husmorstips, fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg, bloggen och min hemsida.