Annons:
Etikettjulmaten
Läst 14058 ggr
Rita-S
8/12/09, 6:39 PM

Surkål eller rödkål gjort på norsk vis.

Du behöver:

750 gram vit eller röd kål
2 äpplen (är inte alls nödvändig och kan tas bort vid eget val)
1 ts salt
1-2 ts karve (Kummin)
ca 2 1/2 dl kraft eller vatten
ca 2 ts ättika
ca 2 ts socker (sockerersätning går för diabetiker/low-carb, men smak till försiktig)

Skala och kjärna äpplerna.
Snitta kålen finstrimlat och dela äpplen i båtar.
Lägg kål lagvist med salt, karve och äppelbåtar i en gryta.
Ha på kraft/vatten, och koka upp. OBS! Gör du rödkål måste ättika tilsättast för du kokar upp för att bevara rödfärgen bäst.
Låt småkoka 45 minuter, rör gott om undervägs flera gonger.
Smak sen till med socker, och även ättika om du gör surkål. behövs mer ättika för den syrliga smaken är det nu du tillsätter även detta.

Innföre servering kan du med fördel röra inn lite fett från ribban. Strö gjärna även mer kummin över!

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Annons:
Kramis65
8/15/09, 1:16 AM
#1

Det lät gott det

// Ulrika

Medarbetare på Frivillig arbetare, sorg ochMatlust En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. Man behöver inte veta allt, men man kan ta reda på det!

Rita-S
8/15/09, 1:18 AM
#2

Det är gott med :D I år tänker jag göra min egen surkål och rödkål :) Måste bara få tag på glas att lägga det på innan ;)

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Rita-S
12/18/15, 5:28 PM
#3

Undra om man skulle göra detta själv nu? :)

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Upp till toppen
Annons: