Recept – Särskilda dieter

Lätta lussebullar!

2010-11-08 22:13 #0 av: Rita-S

75 gram flytande margarin
0,5 l lättmjölk
50 gram jäst
250 gram Kesella mager kvarg
1 gram saffran
2 dl socker(kan ersättas med sötningsmedel, men då rekomenderas en ts socker till jästen)
0,5 tsk salt
1 dl pofiber, (kan uteslutas)
1,7 l vetemjöl
1 st ägg
russin

Smula jästen i en degbunke, varm mjölk och margarin till 37-39 grader. Ha det over jästen och rör tills det löser upp sig.

Ha Kesella, socker/sött, saffran och pofiber i, sedan mjöl tills den släpper (inte är kladdig) och är smidig. Mjölet kan ersättas av annan sort mjöl om man vill.

Låt jäsa 40 minuter, baka ut bullerna (ungefär 30 stk), garnera med russin, pensla med vatten eller lättmjölk, låt jäsa 30 minuter innan man gräddar i ugnen på 225 grader i ungefär 8 minuter.


Näringinnehåll per bulle:

Kalorier: 170
Protein: 4,7 g
Fett: 2,6 g
Kolhydrater: 31,5 g
Fibrer: 1,2 g
C-vitamin: 0 mg

 

 

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Anmäl
2010-11-08 23:07 #1 av: [Malin]

Kanon :D Fast fortfarande för mycket kalorier för min del :/

/Malin

Sajtvärd på Litteratur

Anmäl
2010-11-09 07:54 #2 av: Rita-S

Jo, men det är ju långt bättre ut i fall ni faller för frästelsen :D Mjölken kan nog ersättas med vatten, och vetemjöl med spelt dessutom!

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Anmäl
2010-11-09 21:51 #3 av: Gunlog

Det verkar vara ett bra recept, eftersom lussebullar har en tendens till att bli torra...

Saknaden av små kattassar är enorm... Att överleva det varje dag är en konst...

Sajtvärd på julen.ifokus.

Sajtvärd på Hantverk & på Återbruk.

Anmäl
2010-11-10 17:22 #4 av: TheoA

Våra blir jätte saftiga! ska ta fram recept!

// Theodor 

Medarbetare på Choklad ifokus 

 

Anmäl
2011-11-01 10:26 #5 av: [stblues35]

Byter nog ut det flytande margaringet mot riktigt smör istället och mjälken mot riktig mjölk och kesellan mot..tjae det vette tusan..sockret får man nog använda iaf..skulle aldrig använda sötningsmedel eftersom det är värre än socker!:)

Anmäl
2011-11-01 10:33 #6 av: Rita-S

Men då är det riktiga lussebullar och inte lätta längre :) Detta receptet är för dom som bara använder lätta grejer och undviker socker, inte för dom som vill ha riktiga saker.

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Anmäl
2011-11-01 10:48 #7 av: [stblues35]

Jao iofs:) Hmm fast jag undrar hur mycket av vetemjölet man kan skippa? Detta måste jag undersöka så det blir mer lchf:)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.