Prathörnan

Semlor

2011-02-03 14:24 #0 av: Mitralis

Nu är det dags för semlor igen Glad

Ska det vara vanliga traditionella, eller ska det vara semlor med italiensk känsla fyllda med choklad och mascarponecrème. En fyllning med Hallonmousse eller lemoncurd kanske också kittlar smaklökarna. Har även sett att det finns med saffransmak.Tungan ute

Vilka olika sorter har ni provat?
Vilka tycker ni är godast?

Anmäl
2011-02-03 22:13 #1 av: Rita-S

jag tycker den traditionella är rätt god, men jag tycker även att dom flesta är grymt torra! 
har smakat en variant med vaniljkräm som även var med saffran, den var riktig god, men den var inte torr utan mjuk och perfekt!

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Anmäl
2011-02-04 23:14 #2 av: [lucke]

Jag tycker att semlor är urkOskyldig

Anmäl
2011-02-06 16:01 #3 av: Gunlog

Jag har aldrig smakat någon annan än den "traditionella", men jag skulle nog aldrig vilja prova någon annan heller för jag är så traditionsenlig av mig. Allt ska vara tradition, Nåja, det som går att göra tradition av, vill säga.

Saknaden av små kattassar är enorm... Att överleva det varje dag är en konst...

Sajtvärd på julen.ifokus.

Sajtvärd på Hantverk & på Återbruk.

Anmäl
2011-02-17 12:36 #4 av: Farwuq

En fastlagsbulle ska vara traditionell.

 

Corruptissima re publica plurimae leges.
Värd för Astrologi iFokus. Medarb. Astronomi, Existens, Filosofi och Finland.

Ge mig snabelat NU!

Anmäl
2011-02-17 22:16 #5 av: [lucke]

Men själva bullen är fantastiskt god, det är fyllningen jag inte kan med...

Anmäl
2011-02-18 17:39 #6 av: Gunlog

Man kan göra egna och då slipper man ju fyllningen! Flört

Saknaden av små kattassar är enorm... Att överleva det varje dag är en konst...

Sajtvärd på julen.ifokus.

Sajtvärd på Hantverk & på Återbruk.

Anmäl
2011-02-18 17:49 #7 av: Farwuq

Är det kardemumma som man ska krydda brödet med?

Obestämd

Corruptissima re publica plurimae leges.
Värd för Astrologi iFokus. Medarb. Astronomi, Existens, Filosofi och Finland.

Ge mig snabelat NU!

Anmäl
2011-02-18 17:54 #8 av: Rita-S

Jag kryddar med kardemumma och muskatnött :)

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Anmäl
2011-09-30 09:27 #9 av: Falksonchristmas

Den traditionella är fortfarande bäst, men en riktigt god wienersemla med vaniljkräm är inte helt fel! Glad

Anmäl
2011-09-30 13:06 #10 av: Gunlog

Jag har bara smakat den vanliga...

Saknaden av små kattassar är enorm... Att överleva det varje dag är en konst...

Sajtvärd på julen.ifokus.

Sajtvärd på Hantverk & på Återbruk.

Anmäl
2014-01-12 18:16 #11 av: Sjalen

Snart dags för semlor igen Glad

Anmäl
2014-01-12 19:27 #12 av: Farwuq

Eller fastlagsbullar som vi i djupa södern säger.

Tummen upp


Corruptissima re publica plurimae leges.
Värd för Astrologi iFokus. Medarb. Astronomi, Existens, Filosofi och Finland.

Ge mig snabelat NU!

Anmäl
2014-01-12 23:16 #13 av: Mitralis

Måste kolla efter såna nästa gång jag kommer på affären Glad

Anmäl
2014-01-12 23:39 #14 av: Gunlog

Jag åt min första fastlagsbulle i fredags. Naturligtvis originalet med mandelmasse-klet och grädde i.

Kan avslöja att det var mums!

Saknaden av små kattassar är enorm... Att överleva det varje dag är en konst...

Sajtvärd på julen.ifokus.

Sajtvärd på Hantverk & på Återbruk.

Anmäl
2014-01-13 03:25 #15 av: Tarotstollan

Det är för tidigt för mig att äta semlor nu, jag vill gärna vänta till slutet av februari. Fast blir jag bjuden så slinker den mer än gärna ner!Skämtar
Har ätit en annan sort förutom originalet en gång och jag tror att det var hallonsylt i den, kommer ärligt talat inte ihåg när eller vad det var för en sort.
Skulle kunna tänka mig att smaka på flera nya modeller men inte med saffran, eftersom jag inte tål det.
Det blir nog att jag köper originalet eftersom de är lättast att få tag i!

Anmäl
2014-01-13 05:27 #16 av: Gasoline

Semlor är smaskens! Gillar dom traditionella men är även öppen för förslag = )

Anmäl
2014-01-13 08:20 #17 av: TerriZue

Nja, bakverk över huvud taget är inte min grej (för att vara ärlig gillar jag inte sötsaker alls och har aldrig gjort) men jag bakar mer än gärna, det tycker jag är kul. När jag bakar semlor blir det bara traditionella semlor men det är inte riktigt dags för det än. :)

Seeing isn't believing, believing is seeing.

 /Mims Medarbetare på Julen.ifokus och Harry Potter.ifokus

Anmäl
2014-04-12 23:31 #18 av: Snovit79

På tisdag är det sista chansen för semla detta året.
Jag föredrar saffranssemla eller pistage.

Hjärta Jasmine, min älskade efterlängtade dotter - den vackraste ängel i himlen. Hjärta

 Sajtvärd på Matbröd 

Anmäl
2014-04-13 14:57 #19 av: Mitralis

#18 Pistage låter gott Glad

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.