Annons:
Etiketterjulmatenartikel
Läst 4684 ggr
Rita-S
2013-08-13 22:18

Olika marsipankonfekter.

Med torkad frukt, lite extrakt (eller äkta varor), mandlar och florsocker kan du göra massor med olika varianter av marsipanliknande godis. Här kommer några få alternativ! Alla behöver ett par dagar, och några förslutningsbara glas/burkar.

Följande är tips jag fått av en kompis till mig. 

Aprikos-godis: 

Ta torkade aprikoser. Lägg dom i ett rent glas du kan skruva på lock (som en burk), men inte helt fullt med aprikoser. Fyll på med Cointreu tills det precis är lika högt som aprikoserna. Du kan även använda peach-snaps, eller en persika/cointreau extrakt utan alkohol i stället för smaken. Även helt vanlig saft fungerar!

Låt det stå några dagar så aprikoserna suger åt sig ordentligt. Eftersom aprikoserna då "tittar fram" kan du fylla på med lite mer extrakt eller äkta likör. Sen lägger du över det i en skål, tar fram stavmixern och mosar det hela till en gröt. Om det blir för torrt får du ha på lite mer likör eller extrakt. 

Skålla mandlar, eller ta redan skållade mandlar, och mal ner dom. Blanda i allt tillsammans med florsocker tills du har en smet som påminner om marsipan. Rulla kulor och skaka dom i en skål med florsocker tills dom inte kladdar, låt dom lufttorka svalt tills dom har en "hård" yta och kan läggas i burk. Dom kan även doppas med botten i choklad eller hela i choklad om du vill så. 

Andra kombinationer: 
Torkade äpplen och Apfelkorn eller äpple-likör-extrakt, eller rentav bara äpplesaft. 
Russin och Rum eller Arrak-vatten.
Apelsiner som inte torkat alls
Torkade äpplen, kanel och äpplesaft/apfelkorn eller motsvarande. 

Som variationer kan du rulla in små runda kulor med nougatchoklad i mitten, blanda i grovriven eller hackad mörk choklad, bitar av hasselnötter eller annat mums.

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Annons:
Rita-S
2013-11-28 10:09
#1

:D

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

[MARWAKE]
2013-11-28 17:26
#2

Mumsigt!! på tal om marsipan så gjorde jag små marsinpan figurer idag :D

Upp till toppen
Annons: